AKTUELNO

Profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj medicinskoj školi na beogradskoj opštini Zvezdara, kako kaže predstavnik roditelja odeljenske zajednice, svojim neprimerenim ponašanjem ruši ugled ove srednje škole. On je, kako kažu roditelji 'pipkanjem' devojčica i odevanjem ugrozio učenice i učenike.

Roditelj Vladan Simić, rekao je za Pink da njegova ćerka nije imala problem sa profesorom fizičkog vaspitanja, te da je on ovde došao ispred svih roditelja kako bi pomogao njima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam se solidarisao sa ostalim roditeljima iz prostog razloga zato što svaka škola i svaka odeljenska zajednica ima grupu roditelja – naveo je Simić i nastavio da je takvo ponašanje profesora prema učenicama nedolično, kao i da odevni predmeti na kojima pišu neprimerene reči ne bi trebalo da budu dopuštene:

Foto: TV Pink Printscreen

- Čovek ruši ugled te medicinske škole koju pohađa 1.600 učenika i vrlo je neprimereno da jedan profesor u razred u kom ima 35 đaka, a od toga 25 devojčica, dolazi sa majicom na kojoj piše ’moramo da ga merimo’ – upozorio je Simić i dodao da je profesor glavni koji je odgovoran za vaspitavanje dece:

- Da li nešto treba da bude veći povod za reagovanje nego ta njegova majica sa fotografijom na kojoj piše ’moramo da ga merimo’ – dodao je Simić.

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje, i obrazovanje odraslih Aleksandar Pajić,  rekao je da misli da ovome nije mesto u televiziskim emisijama, te da sve to treba vratiti u instituciju škole, kao i da roditelji treba da znaju da postoji nulta tolerancija kada su u pitanju prava učenika.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi moramo činjenicama u okviru institucije da se borimo za ostvarivanje prava. Ovde se pre svega obraćam roditeljima. Roditelji moraju da iscrpe sve one mehanizme koje je država propisala: da se obrate razrednom starešini, da se obrate savetu roditelja – rekao je Pajić i dodao da je Savet roditelja raspravljao o ovom slučaju koji datira još od prošle godine, i da se situacija popravila kao i da je sve razotkriveno.

Foto: TV Pink Printscreen

- Profesor je dobio upozorenje, pogotovo za majicu, i više nikada nije pnovio takvo ponašanje. Oni imaju službene trenerke u kojima se pojavljuju na času – rekao je Pajić i dodao da je profesor izjavio da je obukao majicu koju je dobio od sina i da se to više neće ponovoiti.

On se još jednom osvrnuo da su ovo stvari kojima treba da se bavi škola, i da niije dobro da mi o svakom slučaju žigošemo ljude.

- Svi profesori moraju da rade svoj posa na pravi način, a postoje institucije koje će ptoceniti da li je to rađeno kako treba ili ne – zaključio je Pajić.

#Pedofil

#Profesor

'