AKTUELNO

Pokrajinska vlada zajedno sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima izdvojila je ukupno oko 44 miliona dinara za izgradnju i opremanje novog objekta Doma za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, u opštini Plandište, koji će, kako je najavljeno, narednih dana primiti prve korisnike.

Stanje u ovom domu je zadovoljavajuće, ali nije idealno. Dogovorili smo danas nove korake u tekućem održavanju, ali i pripremu projekata za dalja ulaganja u ovaj dom, kazao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

„Pokrajinska vlada upravlja sa 27 objekata socijalne zaštite. Pripremili smo i projekat za rekonstrukciju Doma u Staroj Moravici, a za sledeću godinu u planu je i rekonstrukcija Doma Čurug“, naglasio je predsednik Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

- Socijalna zaštita je izuzetno važna društvena oblast i neohodno je ulaganje u kontinuitetu. Plan nam je da unapredimo program socijalne zaštite i da korisncima pomognemo da im svakodnevni život bude sadržajniji i lakši - rekao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Zatekli smo 2016. godine budzet od oko 200 miliona dinara za ovu oblast, a danas je taj budzet oko milijardu dinara, dodao je predsednik Mirović.

- Realizovali smo, u ovoj i u drugim oblastima, zajedno sa Pokrajinskom vladom projekte vredne dve milijarde dinara u 28 opština i gradova u AP Vojvodini. U toku su i radovi vredni 2,4 milijarde dinara, kao i radovi gde su nabavke u toku vredni oko milijardu dinara. To je tri puta više od onog što smo obećali na zajedničkoj sednici Vlade Republike Srbije i Pokrajinske vlade pre tri godine - rekao je direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Dom za duševno obolela lica „1. oktobar“ ustanova je socijalne zaštite koja pruža usluge domskog smeštaja u pet objekata, kapaciteta za 550 korisnika, a objekat koji od 2012. godine nije bio u funkciji, srušen je i zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima sagrađen je novi, kazala je direktorka Doma Mirjana Vuković.

Događaju je prisustvovao i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

#Plandište

'