AKTUELNO

Tretirati ljude supstancama koje nisu registrovane u Agenciji za lekove je protivzakonito i ne sme da se radi.

Dr Nevenka Dokmanović, dermatolog rekla je za Pink da prvi put čuje da se u Srbiji tako nešto radi, kao i da je čula za slučajeve ubrizgavanja motornog ulja u estetskim zahvatima u Brazilu i u Americi.

Foto: TvPink Printscreen

- Ja ne bih potcenjivala naš narod, jer se naš narod tradicionalno mnogo dobro razume u medicinu, šta smeju i šta ne smeju da rade - rekla je Dokmanović i dodala da onda tu nije u pitanju lekar već neko ko zapravo nema veze sa medicinom:

- Ubrizgavati u čoveka nešto što nije registrovano u Agenciji za lekove i medicinske sestre ili davati mu da popije nešto, je protivzakonito i ne sme da se radi – zasključila je ona.

Suzana Perić, glavna i odgovorna urednica časopisa ‘’Bazar’’, rekla je da je ništa ne bi začudilo i da je tokom svoje dugogodišnje karijere urednice časopisa ’’Bazar’’ svašta videla.

Foto: TvPink Printscreen

- Slažem se i podržavam sve što je Nevenka rekla, jer su moji roditelji lekari, a jedan deo moje karijere i ja sam studirala medicinu – rekla je Perić i dodala:

- Ljudi se bave svim i svačim, stavljaju, koriste sve, i svi žele da budu lekari, a to nije lako. Ja mislim da su estetika i estetska hirurgija nešto divno što nam se sada desilo kako bi se podržavala i održavala lepota. Ali kada to kreće u kontradiktornu stranu, to je onda jedno ruglo , i ja mislim da bi lekari trebalo protiv ovoga da se bore – navela je Perić.

Anja Zmbov, estetski hirurg, rekla je da je biopolimer veštački materijal i da postoje prirodni materijali sa kojima je bolje raditi sve estetske procedure jer su bezbednije.

Foto: TvPink Printscreen

- Tečni silikon koji se koristi kod nas nije registrovan za koriščenje, što znači da nije bezbedan i da ga ne treba koristiti - rekla je Zimbov

#Lepota

#hirurg

'