AKTUELNO

Jedna osoba nije mogla da izvrši takvo krivično delo.

Zlatko Nikolić, kriminolog, rekao je za Pink da je motiv zločina u Jabukovcu bio novac, a razbojništvo je sa sobom podrazumevalo i žrtve.

Foto: TvPink Printscreen

- Bilo je odmah sumnjivo da neko, pa makar bio i Rambo u isto vreme može da koristi malokalibarsku pušku i pištolj – rekao je Nikolić i naveo da je apsolutno nemoguće da neko tako gađa iz dva oružja.

Časlav Ristić, forenzičar naveo je da jedna osoba nije mogla da izvrši takvo krivično delo:

Foto: TvPink Printscreen

- U kombinaciji je sigurno bio sa nekim jer je prosto nemoguće i neizvodljivo da neko upotrebljava dva oružja, i zašto bi to i radio – rekao je Ristić, i dodao da je u svojoj praksi imao slučajeve kada su počinioci zločina koristili dva tipa oružja, ali su uvek u pitanju bila dva izvršioca:

- Radio sam toliko uviđaja, a do sada bilo tako da sam imao da neko od izvršilaca, ukoliko je on sam bio prilikom izvršenja krivičnog dela, menjao i koristio dva različita tipa oružja – kazao je Ristić i dodao da ako je tužilaštvo Maje Bađukić odredilo pritvor najverovatnije postoji veza u izvršenju ovog krivičnog dela kao saizvršioca u ovom krivičnog delu:

- Ako je učestvovala u ubistvu, ako je koristila to oružje, ako je ispalila metak, deli potpunu odgovornost - zaključio je Ristić.

Stevan Đokić, predsednik Centra za bezbednost, istrage i odbranu DBA kazao je da će se DNK analizama pokazati da li je Maja koristila oružje i da ako jeste, onda vrlo lako može da završi iza rešetaka.

Foto: TvPink Printscreen

- Izvršilac je bio donekle forenzički svestan, i znao je šta treba da ukloni od tragova. On je imao i fantomke i rukavice, čak su pokupili i čaure – rekao je Ristić i dodao da će istraga utvrditi da li je postojao neko ko je bio saizvršilac zločina ili je bar znao za plan o  njegovom postojanju.

#Jabukovac

#masakr

'