AKTUELNO

Potpisivanje finansijskog ugovora o gradnji auto-puta E-80 Niš-Merdare i o investicionom grantu 'Vestern Balkans investment frejmevork' u vrednosti od 40,6 miliona evra, veoma je važno za region, a posebno Srbiju jer je svako ulaganje u infrstrukturu veoma važno za privedni napredak društva, ocenila je danas ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je i potpisala Ugovor o investicionom grantu.

Ona je navela da je današnje potpisvanje ugovora i granta veoma bitno budući da se sa partnerima iz EU I regiona dosta razgovaralo i u javnosti dosta polemisalo o važnosti ovog projekta.

- Ulaganje u infrastrukturu nije nikad bačen niti pogrešno utrošen novac, to je na korist građanima, a mi smo tu da radimo u njihovom interesu i unapređenju kvaliteta života - rekla je ona.

- Pokazujemo time i da smo aktivan deo onoga što čini transevropsku mrežu, i sve će to doprineti boljem povezivanju u regionu i boljem poslovanju - rekla je ministarka.

Joksimović je istakla da je jedna od vodećih inicijativa infratsrukturno povezivanje i da to na konkretan način doprinosi ukupnom privrednom i socijalnom napretku društva.

- Od ovog projekta svi će imati koristi u regionu, a najviše Srbija i nijedan projekat nismo nepromišljeno planirali - istakla je ona.

Finansijski ugovor o gradnji auto-puta E-80 Niš-Merdare u vrednosti od 100 miliona evra potpisali su danas ministarka građevinarstva, saobracahja i infrastrukture Zorana Mihajlović i direktor sektora za Italiju, Maltu, Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Evropske investicone banke (EIB) Migel Morgado.

U Vladi Srbije danas je potpisan još jedan ugovor o investicionom grantu Vestern Balkans investment frejmevork u vrednosti od 40,6 miliona evra, koji su, osim ministarke Mihajlović i predstavnika EIB Morgadoa, potpisali i ministar za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i pomoćnik direktora "Koridora Srbije" Dušan Purić.

#EU

#investicije

#saradnja

'