AKTUELNO

Svi radovi biće gotovi u roku od šest meseci, a u planu su i radovi na izgradnji sportskih objekata u Novom Kneževcu, Titelu, Alibunaru i Beloj Crkvi.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović položio je u Despotovu, u opštini Bačka Palanka, kamen temeljac za izgradnju nove sportske hale, za koju je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno više od 115 miliona dinara.

Objekat će, kako je najavljeno, biti završen za šest meseci.

Projektom je je i parterno uređenje koje obuhvata izgradnju saobraćajnica, parking prostora, trotoara, atmosferske kanalizacije i spoljnog osvetljenja kao i nabavku i ugradnju sportske opreme, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada, sa lokalnim samoupravama, u protekle tri godine uložila više od 1,1 milijarde dinara u izgradnju i rekonstrukciju sportskih objekata u Vojvodini.

U planu su, najavio je, i radovi na izgradnji sportskih objekata u Novom Kneževcu, Titelu, Alibunaru i Beloj Crkvi.

- Rešavamo i druge važne tekuće probleme. Počinju radovi u Obrovcu na izgradnji kanalizacione mreže, radićemo i put od Begeča do Bačke Palanke. Radimo u svim opštinama u Vojvodini. Pokrajina napreduje, nemamo nijednu promašenu investiciju u protekle tri godine - rekao je Mirović.

Foto: www.vojvodina.gov.rs

Pokrajinska vlada je od jula 2016. godine, za finansiranje i sufinansiranje projekata u Bačkoj Palanci, opredelila više od 308 miliona dinara dinara za realizaciju projekata u oblastima vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, saobraćajne infrastrukture i razvoja sporta.

- Bačka Palanka se opredelila za ravnomeran razvoj opštine, posle 23 godine, uz podršku Pokrajinske vlade završili smo sportsku halu u Gajdobri i spotrsku halu u Pivnicima. Mi smo privredna i sportska sredina i ostajemo na tom putu - rekao je predsednik opštine Branisalv Šušnica.

#Igor Mirović

'