AKTUELNO

Požarevljanka koja je nedužna robijala sedam godina u Limi, posle dva neuspela pokušaja, iz trećeg puta uspela da se vrati u Srbiju

Vase Radović (49), domaćica iz Požarevca, sletela je noćas na beogradski aerodrom i time okončala osmogodišnju agoniju u Peruu, u kojem je nedužna provela sedam godina u zatvoru. Novac za avionsku kartu iz Lime do Beograda, preko Madrida, sakupili su građani Požarevca u humanitarnoj akciji.

- Presrećna sam što sam se vratila i jedva čekam da vidim svoje ćerke. Hvala svima koji su mi pomogli – rekla je vidno uzbuđena Vase po sletanju na beogradski aerodrom. Ona je u lažnoj nagradnoj igri osvojila putovanje u Peru 2011. godine, ali joj je, pri povratku, u prtljag podmetnuta droga, zbog čega je osuđena na 10 godina zatvora. Zbog dobrog vladanja uslovno je puštena posle sedam godina, ali od tada nije uspevala da se vrati u Srbiju.

Foto: TvPink Printscreen

Građani su već dva puta sakupili novac za avionske karte, ali su one oba puta propale, zbog birokratskih prepreka, pa je ovo bila „treća sreća“.

Vase je na aerodromu dočekala njena verna prijateljica Vesna Đukić-Delić i poznati požarevački novinar Slobodan Vasić, organizator akcije za kupovinu avionske karte. Doprinos u akciji za povratak Vase dali su i naše Ministarstvo spoljnih poslova i Ambasada Srbije u Argentini.

Pročitajte još: ADVOKATI ZORANA MARJANOVIĆA O SUĐENJU DECENIJE - Evo kako se muž Jelene Marjanović osećao na optuženičkoj klupi gde se nalazi zbog zločina koji je godinama NAJVEĆA MISTERIJA SRBIJE

#Aerodrom Nikola Tesla

#Peru

'