AKTUELNO

Rekonstruisani Trg republike danas je postao pozorišna scena pod vedrim nebom, jer je u 11 sati počela manifestacija "Pozorište na trgu - portal ka vekovima", koja će trajati do ponoći.

Ispred glavnog ulaza zgrade Narodnog pozorišta u 20.30 počeo je gala koncert Opere u kojem učestvuju solisti, hor i orkestar te ustanove.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Projekcijom istorijskih fotografija trga kroz vekove na fasadi Narodnog pozorišta u 20.30 otpočeo je i glavni program večeri - gala koncert Opere Narodnog pozorišta.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Jedinstvena manifestacija na otvorenom koja se večeras odvija u Beogradu prilagođena je i najmlađima, pa je tako u toku opera Bastijen i Bastijena u izvođenju Narodnog pozorišta.

Na renoviranom Trgu republike u 16 sati počeo je koncert Mladih operskih nada – članova Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Ispred Kulturnog centra Beograd počeo je džez koncert, nastupaju mladi muzičari.

Beograđani uživaju u nastupu studenata Fakulteta muzičke umetnosti.

Od 14 sati ispred pozorišta "Boško Buha" krenula je zabava za mališane koju izvodi cirkuska trupa Kinetrop pod nazivom "Karusel kroz istoriju".

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Mališane je oduševio mađioničar kao i izvođenje bajke "U cara Trojana kozje uši", dok su odrasli imali prilike da uživaju uz grupu "Mew and the woof woofs" koja je izvodila strane hitove.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Manifestacija je inače krenula u 11 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Promenadnim koncertom srpsko-japanskog prijateljstva.

U planu je da dueti džez i autorske muzike krenu u 17 sati u Kulturnom centru Beograda, a sat kasnije na Trgu republike kod drvoreda prema Kolarčevoj ulici, biće održana Mocartova opera za decu i omladinu "Bastijen i Bastijena".

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Centralni deo događaja počeće u 20 sati projekcijama na fasadama Narodnog pozorišta kojima će se oživeti arhitektura i prikazaće se rekonstrukcija Beograda od 1868. godine do danas. Ispred ulaza u zgradu Narodnog pozorišta biće u 20.30 održan koncert Opere Narodnog pozorišta, a zatim i revija pozorišnih kostima.

Foto: Printscreen Facebook/Goran Vesić

Manifestacija će biti završena baletom "Ko to tamo peva" na Trgu republike.

Vesić: Divan atmosfera otmenog Beograda

- Večeras na Trgu republike hiljade Beograđanki i Beograđana prati program Narodnog pozorišta “Pozorište na Trgu”. Divna atmosfera otmenog evropskog Beograda. I najbolji odgovor većinskog i normalnog Beograda Đilasu i njegovim huliganima i plaćenicima koji su prekidali radove, napadali radnike i uništavali gradsku imovinu. Večeras je ovim divnim programom koji traje od podneva rekonstruisani Trg republike predat građanima na korišćenje - napisao je Vesić na svom fejsbuk nalogu.

#Trg republike

'