AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić svečano je danas otvorio prvi Festival hrane i vina na Sava promenade, gde će 50 domaćih i regionalnih proizvođača vina i tradicionalne domaće hrane predstaviti svoje proizvode.

Vesić je istakao da mu predstavlja posebno zadovoljstvo da otvori ovakvu manifestaciju jer, kako je rekao, Beograd živi od turizma i usluga.

- Ako želimo da imamo više turista, onda moramo da kreiramo događaje na koje oni dolaze. Ove godine imamo porast broja turista za više 16 odsto i to trend koji se dešava zadnjih nekoliko godina. Takođe organizacijom ovakvim događaja oživljamo deo grada gde pre par godina nije bilo ničega. Ovaj deo polako postaje neka nova vrsta centra grada, posebno sa Savskim trgom koji će se graditi u narednom periodu – ukazao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

On je ukazao da se u okviru današnje manifestacije promoviše domaća proizvodnja i to je, prema njegovim rečima, najvažnije jer za evropskim nezaostaju ni po ambalaži, ni po kvalitetu.

- Potrebno je da nađemo više načina da se momogne domaćim proizvođačima kako bi svoje proizvode plasirali i van Srbije – istakao je Vesić i pozvao Beograđane da posete festival.

Foto: Beograd.rs

Nagradu za razvoj festivalskog turizma primio je zamenik gradonačelnik Goran Vesić, u ime Grada Beograda. Organizatori su uručili i 12 drugih kategorisanih nagrada.

U okviru prvog Festivala hrane i vina posetioci će moći da degustiraju brojne proizvode, te da uživaju u zabavnom i edukativnom programu.

#Goran Vesić

'