AKTUELNO

Najniža tempetatura kretaće se od 13 do 20 stepeni, a najviša od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

U Srbiji se  očekuje promenljivo oblačno sa sunčanim periodima i toplo uz upozorenje da se popodne na severu zemlje i u planinskim predelima lokalno očekuju kratkotrajne vremenske nepogode, sa obilnim pljuskovima i padavinama većim od 20 milimetara, gradom i olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju jak, povremeno i olujni jugoistočni, posle podne u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni.Najniža tempetatura kretaće se od 13 do 20 stepeni, a najviša od 25 do 30 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo. Pre podne sa sunčanim periodima, posle podne povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće umeren, povremeno jak jugoistočni vetar, posle podne u slabljenju i skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura biće oko 19 stepeni, a najviša oko 27 stepena.

U Srbiji će naredne sedmice biti umereno oblačno sa dužim sunčanim periodima i toplo, samo se u planinskim predelima očekuje redja pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. Krajem sedmodnevnog perioda očekuje se jače naoblačenje sa kišom, lokalnim pljuskovima sa grmljavinom i padom temperature.

U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za ponedeljak, 9. septembar, 2019:

Očekivane biometeorološke prilike uticaće relativno nepovolјno na većinu hroničnično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Neraspoloženje i nesanica se mogu javiti kao meteoropatske reakcije.

#RHMZ

'