AKTUELNO

RHMZ je ranije najavio da će u Srbiji danas biti promenljivo oblačno i nestabilno, a najavljeno nevreme već je napravilo haos u regionu.

Prema poslednjem upozorenju RHMZ na zapadu, jugozapadu i jugoistoku Srbije narednih sati se očekuju pljuskovi sa grmljavinom.

Foto: RHMZ

RHMZ je takođe danas izdao i upozorenje na obilne padavine, jer će, kako prognoziraju, u pojedinim delovima Srbije pasti više od 20 mm kiše.

- Danas se očekuju lokalno obilniji pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, uglavnom na zapadu i jugu - piše u upozorenju.

Foto: RHMZ

U nedelju nas očekuje promenljivo oblačno i toplo vreme. Posle podne će na jugozapadu, a do kraja dana i u ostalim krajevima pasti kratkotrajna kiša, a moguća je i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom. Najniža temperatura kretaće se od 12 do 17 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi 29 stepeni.

Podsetimo, jako nevreme pogodilo je noćas i rano jutros Dalmaciju, a u pojedinim područjima padao je grad veličine oraha. U ranim jutarnjim satima jako nevreme s grmljavinom zahvatilo je područje od Zadra do Splita, pa je i na tom području pala obilna kiša.

Foto: RHMZ

Nevreme je nastavilo da se kreće prema jugu, ponovo se aktiviralo južno od Makarske, pa je područja između tog grada i doline Neretve pogodilo izraženo nevreme i veće količine padavina.

#Nevreme

#RHMZ

#Upozorenje

'