AKTUELNO

JKP „Gradska čistoća“ želi da probudi ekološku svest svih Beograđana i zato ih konstantno podseća na značaj reciklaže, koja ima veliki uticaj na očuvanje životne sredine i život u zdravom okruženju.

S tim ciljem, pokrenuta je akcija brendiranja 68 vozila i radnih mašina ''Gradske čistoće“, koja su svakoga dana na ulicama Beograda. Vozila su brendirana crtanim likovima „reciklosaurusima“, koji kroz zanimljive poruke privlače pažnju i obaveštavaju građane na koji način i šta mogu da recikliraju.

Foto: JKP Gradska Čistoća

- Porukama koje se nalaze na našim vozilima obraćamo se svim sugrađanima, jer želimo da shvate koliko je važno da se svi uključimo u proces reciklaže. Svaki, pa makar i mali gest, važan je za zdrav i kvalitetan život u našem gradu, budućnost naše dece, ali i očuvanje planete, koju treba da poštedimo zagađenja“ rekao je direktor JKP „Gradska čistoća - Marko Popadić.

Foto: JKP Gradska Čistoća

- Osmislili smo crtane likove koji će se dopasti deci i sa kojima deca mogu da se poistovete najpre kroz igru, a to je način kroz koji najbolje uče. Zato ćemo u narednom periodu u vrtićama i školama organizovati edukativne akcije i pozorišne predstave u kojima će glavne uloge imati upravo reciklosaurusi - dodao je Popadić.

Kao što je i najavljeno, najveći deo aktivnosti preduzeća tokom ove godine je usmeren na stvaranje što boljih uslova da se u svim delovima grada sprovodi što efikasnije prikupljanje reciklažnog otpada i da taj otpad bude predat na reciklažu, kako bi reciklirani materijal bio ponovo upotrebljen i čime se smanjuje opterećenje deponije u Vinči.

Foto: JKP Gradska Čistoća

U te svrhe na teritoriji 10 gradskih opština postavljeni su različiti spremnici za odlaganje selektovanog papirnog, metalnog i plastičnog otpada, ali i zvona za odlaganje stakla. Danas sugrađani reciklabile mogu odlagati u 57 reciklažnih ostrva, 136 reciklažnih setova, 406 podzemih reciklažnih kontejnera, 129 zvona za staklo i putem „eko-kesa“.

#Beograd

#JKP Gradska Čistoća

'