AKTUELNO

Preduzeće Arriva Litas je u saobraćaj vratila 25 autobusa marke Temsa Avenue LF 12, proizvedenih 2018. godine, koji su povučeni iz saobraćaja 09.05. nakon nekoliko problema koji su se dogodili sa ovim tipom autobusa u Beogradu.

Autobusi ponovo prevoze putnike posle brojnih zajedničkih ispitivanja i modifikacija sa proizvođačem Temsa iz Turske, jer je utvrđeno da ispunjavaju sve bezbednosne uslove. Kako je Arrivi bezbednost putnika i svih učesnika u saobraćaju na prvom mestu, kompanija je preuzela sve mere da se proveri i utvrdi ispravnost vozila.

Izmene na softveru i zamena pojedinih kablovskih snopova preventivno su urađene na svim vozilima ovog tipa, a zamenjena je i komanda ubrzanja vozila (pedala gasa). Nakon izvršenih izmena sprovedena su testiranja u režimu stajanja vozila, režimu kretanja vozila, a na kraju i u realnim uslovima saobraćaja u Beogradu.

Po završetku svih ispitivanja dobijena je pisana potvrda od strane proizvođača Temsa da su vozila spremna za dalju upotrebu bez ikakvog rizika da može doći do kretanja ili ubrzanja vozila bez komanda/zahteva od strane vozača.

#Autobus

'