AKTUELNO

Danas nas očejuje prijatno i pretežno sunčano vreme, sa temparaturom do 27 stepeni, uz moguće povremene kiše.

Danas će na severu i zapadu Srbije biti pretežno sunčano, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, samo ponegde uz mogućnost slabe kiše, uz maksimalnu temperaturu od 23 do 27 stepeni, saopštio je RHMZ. Do kraja dana, očekuje se postepeno smanjenje oblačnosti u svim predelima.Narednih sedam dana biće promenljivo oblačno, u većini mesta sa dužim sunčanim periodima, ponegde sa pojavom kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, češćom u subotu i početkom naredne sedmice.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz slab do umeren severni, severozapadni vetar, sa najnižom temperaturom 15, a najvišom 24 stepena. Vetar će biti slab i umeren severni, severozapadni, na istoku povremeno jak, a najniža temperatura će se kretati do 10 do 17 stepeni.

Do subote u Beogradu malo toplije, a zatim sa temperaturom oko i malo ispod prosečnih vrednosti za ovaj period.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za: 03.09.2019. - UTORAK

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovoljno uticati na hronično obolele. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i nesanica se mogu javiti kod osetljivih osoba. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje veća koncentracija.

#Vremenska prognoza

'