AKTUELNO

Republički hidrometeorološki zavod Srbije tokom vikenda izdao je upozorenje na visoke temperature koje će pogoditi Srbiju danas. Međutim, jutros je izdato novo upozorenje na oluju i grmljavine, koje su najavljena za sutrašnji dan.

Kako su najavili, danas i sutra biće veoma toplo sa najvišom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni Celzijusovih, osim na severu Srbije, gde će sutra biti nešto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena.

- Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature sutra (13.08.) krajem dana i u toku noći ka sredi prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu (14.08.) tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi (20 do 30 litara za kratak vremenski period) i jak vetar u zoni pljuska - navodi se u upozorenju.

Apel građanima da racionalno i namenski troše vodu!

Tokom izuzetno visokih dnevnih temperatura vazduha u prethodnih par dana, JKP 'Beogradski vodovod i kanalizacija' je na distributivnom sistemu evidentiralo uvećanu potrošnju vode, navodi se u saopštenju.

JKP 'Beogradski vodovod i kanalizacija' apelovalo je danas na sugrađane da racionalno koriste vodu za piće kako bi se na taj način obezbedilo uredno vodosnabdevanje svih potrošača.

Zato pozivaju građane da racionalno i namenski troše vodu iz gradskog vodovoda za piće, odnosno za pripremanje hrane, kao i održavanje lične i higijene domaćinstva s obzirom na to da nas i narendih dana očekuju tropski dani.

- Aktivnosti kao što su navodnjavanje i zalivanje poljoprivrednih i zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, kao i zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće - ističe se u saopštenju.

JKP 'Beogradski vodovod i kanalizacija' navodi da je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu, navodi se u saopštenju.

#Beogradski vodovod i kanalizacija

#vrućina

'