AKTUELNO

Vreli dani u celoj Srbiji!

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, s najvišim dnevnim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

U Srbiji će do kraja dana biti toplo, sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom.

Foto: Tanjug

I u nedelju nas očekuje pretežno sunčano i još toplije. Vetar slab i umereren južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 17 do 23, a najviša od 34 do 38 stepeni. U nižim predelima spustiće se i velika količina vlage, što će uticati na subjektivni osećaj toplote, koji će premašiti 40 stepeni.

Hroničnim bolesnicima savetuje se oprez jer će loši biometeorološki uslovi uticati na zdravlje ljudi.

U Beogradu će biti sunčano i malo toplije, sa slabim i umerenim severozapadnim vetrom i jutarnjom temperaturom od oko 21 stepena, a najvišom dnevnom od 35 stepeni.

Foto: E-Stock Katarina Cvijović

Do utorka sunčano i veoma toplo s najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 stepeni. U utorak uveče u severnim i zapadnim, a u sredu i u ostalim krajevima očekuje se naoblačenje i osveženje sa pljuskovima i grmljavinom.

Od četvrtka će biti pretežno sunčano i malo svežije sa temperaturom oko proseka za ovo doba godine i s retkom pojavom pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u planinskim predelima.

#RHMZ

'