AKTUELNO

Živa će nastaviti da raste!

Možda se činilo da su dani iza nas bili izuzetno topli i da gore ne može biti, ali varate se: sutra nas očekuje pravi pakao! Sinoćno osveženje danas jeste donelo malo prijatnije jutarnje temperature, ceo dan biće sunčan i vedar u celoj Srbiji, a padavina će biti samo ponegde.

Ipak, popodne temperatura raste i biće za dva do tri stepena veća nego proteklih dana. Maksimalna temperatura iznosiće od 30 stepeni na severu, do 35 na jugu zemlje. Pljuskovi sa grmljavinom poslepodne mogući su u planinskim krajevima na jugoistoku Srbije.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Pixabay, Tanjug, e-stock Katarina Mihajlović,Tanjug/Jaroslav Pap

U Beogradu se takođe očekuje prijatno vreme, bez izgleda za padavine, a maksimalna temperatura biće 32 stepena.

Još danas ćemo koliko-toliko moći da dišemo, dok se od sutra očekuje pravi toplotni udar! Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na vrućine do utorka, 13. avgusta, ali se najtopliji dan očekuje sutra.

Naime, živa u termometru ići će od 34. do 38. podeoka, a ponegde će se popeti i do 40!

Foto: RHMZ

Na snazi će biti narandžast meteoalarm, a to znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Pročitajte još: OVA OPAKA BOLEST ima visok stepen smrtnosti! Ukoliko primetite OVAKVE promene NA DOJCI OBAVEZNO se obratite lekaru!

#RHMZ

#Vremenska prognoza

'