AKTUELNO

Čini se da društvena mreža nije imala drugog izbora nakon brojnih skandala sa ličnim podacima korisnika.

Facebook želi da korisnicima olakša da vide i kontrolišu podatke koje aplikacije i sajtovi dele sa ovom društvenom mrežom.

Zbog toga je lansirao novi alat pod nazivom Off-Facebook Activity. On će u narednom periodu postati dostupan svim korisnicima, a prvi su priliku da ga isprobaju dobili korisnici iz Irske, Španije i Južne Koreje. Ali, šta je Off-Facebook Activity i da li je ovaj alat koristan kao što Facebook tvrdi?

Prvo, možete da vidite sve podatke koje su druge aplikacije i sajtovi poslali Facebooku ktoz svoje onlajn biznis alate, uključujući tu Facebook Pixel i Facebook Login.

Takođe, možete da diskonektujete sve informacije o vašem nalogu ako tako želite.

Foto: Pixabay.com

Povrh svega, možete da odlučite da diskonektujete i sve buduće aktivnost van Facebooka sa vašeg naloga.

Jednom kada očistite svoju aktivnost, društvena mreža će ukloniti podatke kojima vas identifikuje iz baza podataka koje joj šalju aplikacije i sajtovi.

Drugim rečima, Facebook neće znati koje sajtove posećujete i šta na njima radite.

Facebook očekuje da će ovo negativno uticati na njegovo poslovanje, ali veruje da je davanje kontrole ljudima nad podacima o njima važnije - a možda saom želi da se zaštiti od budućih curenja podataka i tužbi korisnika zbog zloupotrebe njihovih ličnih podataka.

#Facebook

'