AKTUELNO

Ekipe Zavoda za javno zdravlje, gradskih sekretarijata i preduzeća i dalje su na terenu, prate situaciju na deponiji i reagovaće ukoliko bude bilo potrebno.

Na deponiji Vinča nema otvorenog požara pa samim tim ni opasnosti po ljudsku i životnu sredinu kao i kvalitet života naših sugrađana, utvrdile su stručne ekipe JKP "Gradska čistoća", Sekeretarijata za inspeksijcke poslove, kao i sektora za vanredne situacije koje su od juče na terenu, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Prema rečima Darka Glavaša, gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima ekipe su tokom jučerašnjeg dana izašle na teren i vrše aktivnosti kako bi se utvrdilo odakle dolazi dim i trenutno se vrši sanacija tog dela deponije.

– Ovo su situacije koje se često dešavaju što i jeste jedan od razloga zbog kojih je Grad Beograd prepoznao ovaj višedecenijski problem i pristupio zatvaranju deponije u Vinči kao i javno-privatnom partnerstvu. Na taj način rešiće se višedecenijski problem građana, napraviće se postrojenje za preradu čvrstog otpada, iz čega će se dobijati toplotna i električna energija – rekao je Glavaš dodavši da je poznato da situaciju dodatno pogoršavaju i samostalni recikleri kao i stanovici neformalnih naselja koji godinama na ovoj lokaciji pale gume i odvoze svoj otpad koji tamo uništavaju.

Glavaš je istakao da su ekipe Zavoda za javno zdravlje, gradskih sekretarijata i preduzeća i dalje na terenu, prate situaciju na deponiji i reagovaće ukoliko bude bilo potrebno.

#Deponija

#Vinča

'