AKTUELNO

Nosio se sa velikim bolom.

Oliver Dragojević, hrvatksi pevač i kantautor, preminuo je jutros u splitskoj bolnici, posle jednogodišnje borbe sa kancerom pluća.

On je iza sebe ostavio suprugu Vesnu i tri sina, Dina, Damira i Davora. Velika tragedija obeležila je život ovog vrsnog umetnika. Naime, njegov brat, Aljoša, preminuo je 2011. godine od posledica teške bolesti.

Foto: Promo

Oliver je sa bratom snimio mnoge hitove, te je sa njegovoim gubitkom ostao i bez najboljeg prijatelja i saradnika.

Svaki gubitak težak je udarac. To nije stres. To je teška tuga. Imao sam jednog prijatelja, godinama sam bio s njim, nestao je, i tada kao da ti nedostaje deo nečega. A da ne govorim o bratu, kada ti brat umre, to je - govorio je tada Dragojević koji nije uspevao da dovrši misao zbog bola koji ga je razarao.

Oliver je bio strastveni pušač, a cigarete nije mogao da ostavi ni uprkos brojnim upozorenjima lekara. Kada je saznao da ima karcinom, u potpunosti se posvetio muzici i porodici.

Foto: Printscreen Youtube

PROČITAJTE JOŠ: AKO NAS TUŽNE JUTROM PROBUDE: Kolege se oprostile od Olivera, njihove poruke teraju suze na oči! (FOTO)

Dane provodim kod kuće gde sviram i pevam. Znate, ujutru ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije - rekao je Dragojević u jednom od svojih poslednjih intervjua.

R. L.

#Oliver Dragojević

'