AKTUELNO

Projekat 'Zadruga' oborio je sve rekorde u Srbiji i regionu, a na američkom festivalu 'NATPE' uspeo je da se nađe u samom vrhu u konkurenciji od čak 22 televizijska formata.

Autorski projekat "Zadruga" direktora i vlasnika televizije Pink, Željka Mitrovića osvojio je na američkom festivalu "NATPE" prvu nagradu za najbolju produkciju i drugo mesto za najinovativniji format na svetu. Projekat "Zadruga" uspeo je da se nađe na samom vrhu u konkurenciji od čak 22 televizijska formata.

Mitrović je, nakon uručenja nagrade, istakao za Televiziju Pink da je prezadovoljan nagradama koje je njegov projekat osvojio u Budimpešti.

Foto: RTV Pink

- Nagrada za produkciju nam je bila i te kako značajna, jer nijedna televizija nema kapacitete kao mi. Suštinski smo, ako ne prva, onda jedna od tri televizije sa najvećom produkcionom snagom u Evropi. Očekivao sam duplu krunu, ali sam apsolutno zadovoljan, budući da konkurentski formati, prema mom skromnom mišljenju, nisu u sličnoj kategoriji. I rejtinzi i šerovi su pokazali da našem projektu nema premca - istakao je Mitrović.

On je najavio "Zadrugu 2" koja će, siguran je, ponovo naći svoje mesto u konkurenciji na festivalu.

Foto: Promo

- U septembru započinjemo sa "Zadrugom 2", šest puta većim projektom u odnosu na "Zadrugu 1". Nova "Zadruga" biće nastavak stare, ali drugačije produkciono organizovan. Donosimo puno novina i sadržajno znatno komplikovaniji projekat, kako ova kategorija ne bi došla u fazu "padanja", što se dešavalo prethodnih godina sa rijaliti formatima. "Zadruga 2" nije jedina, već spremamo još šest ili sedam velikih projekata za novu sezonu, a noseće tkivo biće upravo "Zadruga 2" - kaže vlasnik TV Pink.

Foto: TV Pink

Produkcija i tehnička rešenja su u "Zadruzi", napominje, bili impresivni, ali je glavna poenta sposobnost u odabiru kastinga i razvijanju odnosa. Oformljeni su, kaže Mitrović, ozbiljni timovi koji određuju takmičare i igrače, i gotovo predviđaju ono što će se desiti.

- Nemamo konkurenciju u proučavanju profila i predviđanju događaja. Tu smo ispred svih, te smo već počeli sa proučavanjem profila za "Zadrugu 2" - rekao je Mitrović, dodajući da gledaoci od septembra mogu očekivati "senzaciju i čudo".

Pročitajte još: VELIKI TRIJUMF ZA TV PINK! AUTORSKI PROJEKAT ŽELJKA MITROVIĆA, 'ZADRUGA', OSVOJIO PRVU NAGRADU ZA NAJBOLJU PRODUKCIJU NA AMERIČKOM FESTIVALU NATPE! (FOTO+VIDEO)

Pročitajte još: RIJALITI 'ZADRUGA' POKORIO SVETSKU TELEVIZIJSKU SCENU, a evo po čemu je autorski projekat Željka Mitrovića DRUGAČIJI OD SVIH OSTALIH! (VIDEO)

#Televizija Pink

#Zadruga

#Željko Mitrović

'