AKTUELNO

Nakon komemoracije, na kojoj su se građani Makedonije upisivali u knjigu žalosti, pevačica je sahranjena u 13 časova na groblju u Butelu.

Komemoracija posvećena makedonskoj pevačici i tekstopiscu Esmi Redžepovoj, koja je preminula juče ujutru, održana je danas u Skoplju u 11 časova.

Foto: Telegraf.mk/Radovan Vujović

Ovom komemorativnom sednicom, na kojoj se okupio veliki broj prijatelja, kolega i poštovaoca Esminog lika i dela, odata je poslednja počast kraljici romske muzike.

Foto: Novatv.mk

Od pevačice su se oprostili i gradonačelnik Skoplja, Koce Trajanovski, kao i sam politički vrh Makedonije.

Nakon komemoracije, na kojoj su se građani Makedonije upisivali u knjigu žalosti, Esma je sahranjena u 13 časova na groblju u Butelu.

Foto: Printscreen Youtube

Foto: Telegraf.mk/Radovan Vujović

Gradonačelnik Skoplja istakao je kako svi treba da budu ponosni što je ovakva pevačica postojala, a onda rekao kako će je uvek pamtiti kao nasmejanu i energičnu osobu.

Bila je kraljica romske muzike, a ja bih rekao i kraljica humanosti, koja je Makedoniju predstavljala u celom svetu - rekao je Trajanovski.

Foto: Telegraf.mk/Radovan Vujović

Ko je sve došao na sahranu slavne pevačice, možete pogledati klikom OVDE.

Podsetimo, Redžepova je preminula juče u 73. godini, a ova vest potresla je ne samo region, već i svet.

Kraljica romske muzike imala je problem sa šećerom dugo vremena, ali je išla na redovne kontrole, zbog čega niko nije očekivao da će se dogoditi najgore.

Foto: Facebook

Esma je stekla svetsku slavu zahvaljujući svom specifičnom glasu, a tokom 55 godina duge karijere održala je više od 12.000 koncerata u prestižnim dvoranama širom sveta.

Osim po bogatoj karijeri, Esma će ostati upamćena i po tome što je odgajila četrdesetsedmoro dece, odškolovala ih i izvela na pravi put.

Autor: M. Đurović

#Esma Redžepova

#Sahrana

'