AKTUELNO

Spisateljica je napunila 49 godina, a rođendan je proslavila na Kipru.

Isidora Bjelica vodila je nekoliko borbi protiv karcinoma i uspela da se izdigne pozitivnom energijom i pobedi ovu tešku bolest. Ipak, stvari ni danas nisu najstajnije, pa je spisateljica i dalje na nekoj vrsti terapije.

U pauzama, Bjelica koristi priliku da otputuje kod svoje prijateljice koja živi na Kipru i da se malo odmori. Ona je tamo dočekala i svoj 49-i rođendan, a sebi je poželela samo jedno.

- Kod prijateljice sam na Kipru, između terapija odmaram. Sebi želim da više nikada ne osetim teške bolove i strah i da ponovo osetim šta znači obična radost života - priča Isidora za ''Alo!''.

Isidora je proteklih meseci proživljavala pravu dramu zbog čega je i napustila našu zemlju i otputovala u Crnu Goru. Njoj i njenoj porodici jedna ženska osoba pretila smrću, a kada je otkriveno ko je u pitanju, spisateljica se vratila u svoj dom.

- Morala sam da promenim telefon, doživela sam takav šok da mi se samo za 15 dana zdravstveno stanje drastično pogoršalo. Naročito me je potreslo što je pretnja upućena mojoj maloletnoj Vili, zbog čega je ona dobila teške alergije i opstruktivni bronhitis, kao da joj nije dosta što je u stalnom strahu za majku i što odrasta po hemoterapijama. Nadala sam se da će se to razrešiti, ali umesto toga je moje dete od 14 godina privedeno na informativni razgovor po prijavi žene čiji je sin psovao Vili ''kancerogenu majku'' i koji joj je slomio telefon - ispričala je tada Isidora.

Podsećanja radi, iako je nekoliko meseci bila u dobrom zdravstvenom stanju, Isidora kaže da joj se kancer ponovo vratio nakon traume koju je proživela sa osobom koja je uznemiravala nji i njenu porodicu.

B.R.

#Isidora Bjelica

'