AKTUELNO

Veliki broj ljudi žali za njim.

Poznati srpski klarinetista Božidar Boki Milošević preminuo je 16. aprila u Beogradu u 87. godini. On je početkom marta operisan, a u ponedeljak je trebalo da bude otpušten iz bolnice, ali je tog dana preminuo u njoj.

Foto: Pink.rs

Iza sebe je ostavio suprugu Biljanu i četvoro dece, tri ćerke Gordanu, Kseniju i Tijanu, i sina Milana.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Sahrana velikog maestra, profesora Muzičke škole “Josip Slavenski” i člana Beogradske filharmonije održana je danas u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Pre same sahrane održana je komemoracija u Miloševićevu čast na kojoj su bili Lepa Lukić, Vera Matović, Leposava Lokica Stefanović i Miroslav Ilić.

Foto: Pink.rs

I na Novom groblju se okupio veliki broj poznatih ličnosti koje su sarađivale sa njim i koje žale zbog njegovog odlaska.

Foto: Pink.rs

Prvi su došli Bokijeva ćerka Ksenija i njen suprug Saša Milošević Mare, a onda su se pojavili i Ivan Tasovac i Viki Miljković sa suprugom Draganom Tašković Tašketom.

Foto: Pink.rs

Opelu, koje je počelo u 14 časova, prisustvovao je i glumac i voditelj Andrija Milošević, koji je bio venčani kum Maretu na venčanju sa Ksenijom.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Neposredno pred početak opela pristigle su i Nada Topčagić u društvu muža, kao i Snežana Đurišić i Merima Njegomir, koje su došle ruku pod ruku, a zatim i Vera Matović.

Foto: Pink.rs

U poslednjem trenutku došli su i harmonikaš Mirko Kodić i pevač Saša Matić, nakon čega je počelo opelo.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Sa malim zakašnjenjem na opelo su došli i Zorica Brunclik i njen suprug Miroljub Aranđelović Kemiš.

Foto: Pink.rs

Pred sam kraj opela stigli su i Haris Džinović i njegova supruga Melina, ali taman na vreme da čuju govore koje su pripremili oni kojima je najteže zbog njegove smrti.

Foto: Pink.rs

Prvi govor održala je njegova ćerka Tijana, posle čega su svi počeli da plaču.

Foto: Pink.rs

- Hvala ti za brata, za sestre, jer to je najveće blago koje si nam ostavio. Hvala ti za sve besplatne nastupe u vrtiću, mekike na plaži - pisalo je, između ostalog, u njenom govoru.

Foto: Pink.rs

Nakon nje jedan Bokijev kum pročitao je svoj govor, a onda i Merima Njegomir.

- Dragi Boki, bio si naš učitelj, i mladih i starih... Pomogao si svima kojima je pomoć bila potrebna. Neka ti je, dragi Boki, večna slava i zauvek ćemo te pamtiti po lepoti tvoje duše - rekla je, između ostalog, Merima Njegomir, koju je Bokijeva ćerka predstavila kao velikog prijatelja cele porodice, a ond aj ena sličan način najavila i Boru Dugića.

Foto: Pink.rs

- Bio si čovek i pomogao kad god je trebalo. Koliko si samo stanova sa mnom obišao kad sam trebao da kupim, da proverim da li je legalno ili ne... Bio si izuzetan do poslednje granice izuzetnosti. Nije ovo što govorim nešto što moram da kažem. Ti odlaziš, ali tvoji tragovi su večni. Neka ti je srećan put u večnost i tamo nađi nekoliko njih da tamo imate orkestar - glasio je Dugićev govor.

Nakon njihovih govora pušteno je neliko kompozicija koje je Boki Milošević voleo, dok su okupljeni u suzama odavali počast preminulom muzičaru koji nikada neće biti zaboravljen.

Foto: Pink.rs

Čim je muzika stala povorka okupljenih je krenula ka Aleji zaslužnih građana, a u prvom redu za kovčegom bila su njegova deca.

Foto: Pink.rs

Kada su Bokija spuštali u grob, ćerke nisu mogle da izdrže, pa su počele da jecaju, dok su ostali bili u pripravnosti za slučaj da im zatreba pomoć.

Autor: V. T. - J. V.

#Božidar Boki Milošević

#Sahrana

'