Pevačica Neda Ukraden danas obeležava Badnji dan, a zanimljivo je to što priprema praznične trpeze u njenom domu počinje dan ranije, što je i ove godine bio slučaj.
Kako je otkrila, njenom kućom pred praznik uvek zamiriše bakalar, a mi vam prenosimo recept Nede Ukraden kojem se najviše raduju njeni ukućani baš na današnji dan.
- Pripreme za Badnje veče kod nas počinju dan ranije. Kod nas se tradicionalano za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja. Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber... Ali sve mora uz ljubav i posvećnost. I na kraju, prste da poližeš. Najbitnije da sam ove godine za praznike okružena svojom porodicom i da smo na okupu svi - rekla je Neda za domaće medije.
I danas je u Nedinom prelepom domu praznična atmosfera, a cela kuća miriše na balakar koji pevačica nabavi još u periodu Svetog Nikole.
Poznata kao vrsna domaćica muzička zvezda obožava da okupi najmilije oko praznične trpeze a njenim specijalitetima najviše se obraduju unučići Neda, Aleksandra i Dušan. I dok su oni glavni degustatori, Nedi je u kuhinji najveća pomoć njena naslednica Jelena koja je takođe pravi majstor kada je priprema svih jela u pitanju.
Tokom Badnje večeri Jelena je sa porodicom uvek u majčinom domu, tradicionalno poštuju sve običaje i uživaju u posnim specijalitetima. A recept Nede Ukraden za bakalar sigurno je jedan od onih koji joj gosti uvek traže, jer je veoma lak za pripremu a krajnji proizvod preukusan.
Autor: pink.rs