Dejan Milićević nakon borbe sa viškom kilograma koja je trajala tri decenije, rešio je da svojim problemima stane na put odlaskom pod nož i velikom promenom ishrane.
O njegovoj velikoj transformaciji ne prestaje da se priča, a i sam je i više nego zadovoljan rezultatima.
- Imao sam 143 kilograma i stalno me je bolelo levo koleno. Nisam mogao da ustanem, a da ne 'uhvatim zalet', a da ne govorim o tome da ni pertle nisam mogao da zavežem, već je uvek za to bila potrebna neka vrsta akrobatike. Bio sam konstantno u depresiji jer nisam želeo da izlazim i da me narod gleda takvog - ispričao je Dejan, koji je za dva i po meseca skinuo je 25 kilograma.
- Nema kod kog nutricioniste nisam bio. Mislim da sam dao 10 hiljada evra na sve moguće i nemoguće dijete... Sve su imale jo-jo efekat - istakao je on, kojem je majka bila velika podrška i motivacija u procesu.
- Moja majka, dupli Lav u horoskopu u 72. godini izgleda perfektno, pa mi je stalno govorila da moram zbog zdravlja da povedem računa. Pored nje, bila je tu još jedna Lavica, koja je uspela da se specijalnom ishranom vrati na kilažu iz mladosti pa me je kritikovala i govorila da pod hitno nešto učinim.
Sve ovo je osvestilo Dejana koji je 5. decembra prošle godine imao operaciju resekcije želuca.
- Kuma mog najboljeg druga je posle porođaja imala oko 150 kilograma i odlučila se za operaciju. Video sam njene rezultate i tako sam rešio da posetim genijalnog doktora u Sremskoj Kamenici - otkrio je Dejan dodatni razlog važne odluke koja mu je "promenila život iz korena", pa i dočarao šta se dešavalo nakon operacije:
- Operacija traje sat i 20 minuta. Budite se u intenzivnoj nezi gde provodite jedan dan... Narednog vas vraćaju na odeljenje gde provodite dva dana i onda odlazite kući. Na stomaku imam tri mala nevidljiva krstića - otkrio je on.
- Posle operacije nedelju dana samo uzimate tečnu hranu: supice, čajeve i vodu. Druge nedelje prelazite na potaže i smutije, a treće nedelje na blendane obroke. Posle mesec dana pomalo uvodite čvrstu hranu koja vam prija. Morate malo da eksperimentišete sa hranom. Šećeri i alkohol se izbacuju. Srećom, ja nikada nisam pio, pušio... - nabrajao je on.
Autor: D.T.