AKTUELNO

Ujak pokojne pevačice je prvi put, posle šest godina progovorio o jednoj od najvećih tragedija na ovim prostorima.

Tragična smrt Ksenije Pajčin pre šest godina potresla je Srbiju, a njene prijatelje i porodicu, ali i celu javnost ostavila u šoku.

Zvezda devedesetih je imala burnu vezu sa Filipom Kapisodom, a sve se tragično završilo kada je maneken prvo ubio pevačicu, a zatim i sebe u pevačicinom stanu u Beogradu.

Da je živa, Ksenija bi 3. decembra napunila 39. godina, a tim povodom u Srbiju je došao i njen ujak Nikola Kostić, koji živi u Americi.

Osim što je došao da poseti grob svoje sestričine, želeo je da bude tu i za premijeru pesme i spota Danijela Alibabića, "Pjesma za Kseniju", koja je posvećena tragično preminuloj pevačici.

On je prvi put, posle šest godina progovorio o jednoj od najvećih tragedija na ovim prostorima.

Oprostio sam Filipu što je to uradio, kao i još nekim ljudima koji su učinili nešto nažao meni i mojoj porodici, ali bog nek im sudi. Niko od Filipove porodice nam se nije javio od te tragedije. Molim vas, ne bih o tome. Taj čovek je zavio i svoju porodicu u crno. I njih boli sve to - kaže Kostić kroz suze.

U njegovom srcu, kao i u srcima ostatka Ksenijine porodice, ona i dalje živi.

Ksenija je prisutna u mom životu non-stop. Gotovo svakodnevno nailazim na znakove koji me sećaju na nju. Sećam se svega lepog što smo proživeli. Za nju sam bio bata uja, bila je ljubomorna na sve devojke koje su mi prilazile. Nijedna joj nije odgovarala, sve su joj bile bezveze - priseća se sa osmehom i dodaje:
Ja sam Kseniji kupio prvu barbiku, koliko se samo obradovala... Bila je nestašna, ratoborna, drugačija od svih. Jedinstvena. Svoja. Uvek mi je trčala u zagrljaj.

Nikola je otkrio i kako se Ksenijina majka, a njegova sestra, bori sa tugom za tragično nastradalom ćerkom.

Moja sestra podnosi ovo mnogo bolje nego što mislite. Ima mene i majku, ali opet je veoma teško. Ja čak znam u nekim trenucima da padnem, da se sakrijem od svih od tuge, ali mora se dalje. Ljubica bi mogla kod mene u Ameriku da živi, ali ona to ne želi, neće da ode zauvek odavde - ispričao je Ksenijin ujak za kraj.

Autor: M. Đurović

#Filip Kapisoda

#Ksenija Pajčin

#Smrt

#pevačica

'