AKTUELNO

Njegovu smrt nikada neće uspeti da preboli.

Folk pevač Aco Pejović tokom najranijeg detinjstva susreo se sa teškom porodičnom tragedijom koja mu je obeležila život. Naime, Aci je, kada je imao samo šest godina, preminuo brat, a pakao je počeo kada se iskomplikovala blizanačka trudnoća njegove majke.

- Moja majka je imala blizanačku trudnoću, ali nije uspela zbog greške lekara da na svet donese oba brata. Znam koliko je nama bilo teško i zato ne mogu da shvatim da neko svesno ubije svoju bebu. Posebno mi nisu jasni oni koji to rade kada saznaju da će dobiti ćerku. Biću malo grub, ali čovek koji se tako ponaša za mene je klasičan idiot ili bolesnik. Kada bih se ja pitao, voleo bih da svaki čovek ima troje dece - izjavio je Aco i dodao:

Foto: TvPink Printscreen

- Jedan brat mi je umro, a Radojica je rođen sa samo 1.400 grama. To je bio šok za sve, ali i za mene koji sam bio klinac. Prošlo je mnogo godina, ali jedna slika mi je ostala urezana u sećanje - kako otac izlazi uplakan iz bolnice. Bio sam dete i to me je mnogo pogodilo, da moj otac plače. Nikada neću zaboraviti očeve suze. Onda se pitam kako ljudi koji se odluče na abortus ne osećaju tu istu bol, kako se ne zapitaju kako bi im dete izgledalo, da li ikad zaplaču zbog te odluke.

Foto: TV Pink Printscreen

Iako su godine prošle, Aco i dalje razmišlja o svom bratu za kojeg često pali sveću.

- Ne pitam sebe šta bi bilo kada bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega - zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sad, ne znam da li je to u redu ili ne, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš - zaključio je on.

Pink.rs

#Aco Pejović

#pevač

'