AKTUELNO

Rukometašica i pevač bili su zajedno sve do kobne nesreće.

Bivšu makedonsku rukometašicu, Andrijanu Budimir, svi pamte po emotivnoj vezi sa pevačem Tošetom Proeskim, koji je na današnji dan pre tačno 17 godina, 16. oktobra 2007. poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Rukometašica i pevač bili su zajedno sve do kobne nesreće. Živeli su u njegovoj prelepoj vili, u naselju Zlokućani, gde su planirali i venčanje i proširenje porodice.

Foto: E-Stock

Vreme nije bilo na njihovoj strani. Toše Proeski je poginuo na autoputu u Hrvatskoj kod Nove Gradiške, a poslednja poruka koju je poslao bila je upućena upravo Andrijani i glasila je:

- Princezo moja jedina, lepo mi pajki, pa ću te čuvati u snu. Sve ima smisla otkad si ponovo u mom životu. Volim te.

Foto: Privatna arhiva

Međutim, nakon sahrane, ona nailazi na probleme sa pevačevom porodicom. Naime, Tošetov zet joj je zabranio da ulazi u njihovu kuću kako ne bi došla u posed pevačevih albuma na engleskom i tako se obogatila.

Pored ovoga, na sudu je bila sa Tošetovom menadžerkom koja je tvrdila da rukometašica nije ni bila u vezi sa pevačem.

Inače, Andrijana se nakon tragedije povukla od očiju javnosti i nije davala nikakve izjave. Tugovala je za Tošetom, ali je nakon određenog vremena nastavila dalje sa normalnim životom.

Danas je srećno udata žena i majka jednog dečaka. Johanu, ugostitelju iz Skoplja, izgovorila je sudbonosno "da" 2013. godine, a sledećeg leta na svet je donela sina Maksima.

Andrijana je ostala u svetu sporta, osnovala je školu rukometa i radi kao trener muške ekipe kluba "Skopje".

Autor: N. Brajović