AKTUELNO

Danas se obeležava 33 godine od smrti legendarnog pevača Tome Zdravkovića povodom čega je održan pomen na Centralnom groblju u Beogradu.

Među prvima je stigla i Tomina udovica Gordana Zdravković. Ona je prišla spomeniku svog supruga poljubila ga i upalila sveću i cigaretu.

Foto: E-Stock/Rajko Ristić

Pored nje na godišnjici smrti čuvenog pevačica pojavili su se i prijatelji ali i pojedini članovi njegove šire porodice koji su položili cveće na grob pevača i u tišini mu odali počast.

Foto: E-Stock/Rajko Ristić

Njegova supruga Gordana bila je uz njega do poslednjeg dana, a jednom prilikom govorila je o njihovoj ljubavi.

– Bio je vrlo šarmantan, voleo je da se šali. Posle nekoliko susreta ispričao mi je da je bolestan. Zajedno smo obilazili lekare. Nekoliko meseci kasnije predložio mi je: “Što se ti ne udaš za mene?” Pitala sam: “A šta da radim sa tobom? Ti si čovek koji iza sebe ima četiri braka i dete. Ja još nisam napunila ni 25 godina. Ne pada mi na pamet– ispričala je svojevremeno Goca koja je ipak poslušala svoje srce.

Foto: E-Stock/Rajko Ristić

Podsetimo, Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. godine u Pečenjevcima, kraj Leskovca gde je kao mladić i započeo muzičku karijeru. Ostavio je veliki trag svojim pesmama koje su se upisale na listu najslušanijih numera ikada, i ostao upamćen kao najveći boem.

Zdravković je preminuo 30. septembra 1991. godine u Beogradu posle 18 godina borbe sa kancerom prostate.

Autor: N.Brajović