AKTUELNO

Glumica Radmila Živković biće sahranjena danas, 24. septembra, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, preneli su iz Narodnog pozorišta u Beogradu.

Čuvenu Doku iz "Zone Zamfirove" rodbina, brojne kolege i prijatelji ispratiće na večni počinak u u 14.30 časova, na Novom groblju u Beogradu. Komemoracija je zakazana za 11 časova u Narodnom pozorištu, a opelo počinje u 13:30h, što je potvrdila i Radmilina ćerka, Bojana Bambić.

Radmila Živković rođena je 14. januara 1953. godine u Kruševcu. Glumačku karijeru započela je krajem šezdesetih godina, a od tada je postala prepoznatljivo lice jugoslovenskog filma, pozorišta i televizije.

Njeni nastupi u filmovima kao što su Naivko, Sabirni centar, Mrtav 'ladan i Položajnik ostali su upamćeni kao remek-dela, dok je u televizijskim serijama osvojila srca gledalaca svojim ulogama Đilde u Srećnim ljudima, Jovanke Ljutić u Stižu dolari i nezaboravnom glavnom ulogom u seriji Ulica lipa. Ipak, najviše će biti pamćena po ulozi tetke Doke u kultnom bioskopskom hitu Zona Zamfirova, koji je obeležio jedan od najvećih uspeha domaće kinematografije. Njeno prisustvo na sceni i ekranu, kao i sposobnost da dočara različite likove, učinili su je jednom od najvoljenijih glumica svoje generacije.

Foto: Pink.rs

Smrt Radmile Živković veliki je gubitak za srpsku kulturu, a njen doprinos umetnosti ostaje kao neprocenjivo nasleđe za buduće generacije.

Autor: D. T.