AKTUELNO

Marina Tucaković, jedna od naših najpoznatijih srpskih tektopisaca, napustila nas je pre tri godine. Marina je preminula posle duge i teške bolesti, a sahranjena je na Novom groblju u Beogradu, odmah pored sina Miloša Miše Radulovića, koji ju je prerano napustio, u 24. godini.

Nju su na večni počinak ispratili suprug Aleksandar Futa Radulović i sin Milan, koji je preminuo 15 meseci nakon smrti majke.

Marinina želja je bila da bude sahranjena kod svog prvenca Miloša, a niko nije mogao da nasluti da će već sledeće godine kraj njih biti sahranjen i Marinin drugi sin Milan, poznatiji kao Laća.

Foto: Pink.rs/I. Besarabić

Jedan detalj koji je bio na spomeniku Marininom i Futinom prvom sinu mnoge je ostavljao bez teksta, a malo ko je znao o čemu je zapravo reč.

Foto: Pink.rs

Reč je o ikoni Bogorodice sa detetom, koja prikazuje najvažniju vrednost hrišćanstva – ljubav majke i deteta, a pretpostavlja se da je upravo Marina donela ovu ikonu na grob svog sina, onda kada je bez njega ostala.

Foto: Pink.rs/I. Besarabić

Međutim, kada smo danas obišli Marinin grob, na trogodišnjicu njene smrti, ikona Bogorodice više nije bila na spomeniku, te se svi pitaju gde je ikona.

Kao što smo ranije pisali, porodična grobnica bila je osrknavljena pred Laćinu sahranu, te je tada porodica na grobnom mestu čuvenog tekstopisca pronađeno ikona Bogorodice kojoj je bilo slomljeno staklo i pored nje bela ruža koju je neko ostavio pre Laćine sahrane.

Autor: N.Brajović