AKTUELNO

Teško zdravstveno stanje Bore Đorđevića, koji se danima nalazi u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, potreslo je sve od Vardara do Triglava.

Da je frontmen Riblje čorbe lošeg zdravlja prvo je otkriveno na zvaničnoj Fejsbuk stranici grupe, gde je navedeno da boluje od jake upale pluća, zbog čega je hospitalizovan, a kasnije i priključen na respirator.Ipak, kako saznajemo, tešku upalu pluća Bora je imao i u aprilu, a sa tom dijagnozom je pevao i na velikom koncertu u Ljubljani 20. aprila ove godine povodom 45 godina postojanja grupe.

Koliki je Čorba profesionalac, pokazuje i činjenica da je tada, iako bolestan, uspeo da održi ceo koncert.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tom prilikom, Bora je izrecitovao stihove koji su potresli mnoge, a čini se da je njima zapravo i predvideo trenutnu situaciju. Kroz stihove, muzičar je otkrio i gde želi da bude sahranjen.

- Meni stvarno nije dobro. Bolestan sam skroz naskroz. Biće da sam bostan obro, pripremite plavi voz. Dani su mi odbrojani, životi je prošao vek u bolnici u Ljubljani nemaju za mene lek. Konzilijum saopštenje objavljuje svaki dan da upozna javno mnjenje koliko sam bolestan. Moje telo pošaljite u Čačak u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce neka bude tu.

Autor: Milica Krasić