AKTUELNO

Dženan Lončarević suočio se sa velikim gubitkom kada je 2008. godine ostao bez brata za koga je bio izuzetno vezan.

Iako nikada nije želeo javno da govori o svom bolu, jednom prilikom je ispričao koliko mu je teško palo kada je usred tugovanja morao da održi zakazan koncert.Samo nekoliko nedelja nakon što je njegov brat preminuo, Dženan je izašao na scenu i pevao za doček Nove godine, a da niko nije znao kakvu bol krije u sebi.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

-Reći ću vam jedan detalj koji su neki ljudi protumačili pogrešno, ali samo ja znam koliko sam u tom trenutku morao da pobedim sebe. Jedne novogodišnje noći morao sam da izađem na binu naizgled srećan, nasmejan i odlično raspoložen. Morao sam da pevam cele noći i da napravim odličnu atmosferu. Nepunih dvadeset dana pre toga izgubio sam rođenog brata, ali nisam mogao da otkažem nastup i nisam želeo da izneverim ljude koji su očekivali odličan doček Nove godine. Kažu da je bilo fenomenalno, ali niko nije znao da sam morao osmehom da prikrijem ogromnu, neizdrživu bol. Retko govorim o tome, retko se i prisećam te noći, ali znam da posle nje mnogo toga više nije bilo isto – izjavio je Dženan.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Malo ko zna da je Dženan pokojnom bratu posvetio pesmu „Stah me da te sanjam“, a svaki stih ove numere ledi krv u žilama.

–Nekad me strah da te sanjam, iz svakog sna još se budim. Ej, nemam ja mrvu tvoje hrabrosti, pa do jutra ne smem zaspati. Ej, nemam, nemam ja od tebe ni pozdrava ni saveta da ga poslušam. Kada kažeš „Mali, dalje moraš sam“ – glasi refren pesme koju je Dženan posvetio bratu.

Autor: N.P.