AKTUELNO

Tuga za njim i dalje ne prestaje!

Legandarni glumac Dragan Gaga Nikolić preminuo je na današnji dan pre dve godine, nakon duge i teške bolesti. Ovu vest javnost je primila u šoku i neverici, a tuga za njim ne prestaje. Danas su njegov grob u Aleji velikana na Novom groblju u Beogradu posetili njegova supruga Milena Dravić i bliski prijatelji.

Foto: Wikipedia-Media Centar Beograd

Milena je, iako i dalje neutešna zbog gubitka svog muža, smogla snage da se danas pojavi na mestu njegovog večnog počinka, a podršku su joj dali kolege i prijatelji.

Foto: E-stock

Foto: E-stock

Dragan Nikolić bio je jedan od najplodonosnijih srpskih glumaca. Filmsku karijeru počeo je 1964. godine manjom ulogom u filmu "Pravo stanje stvari", tada je potpisan krštenim imenom Dragoslav Nikolić. Zasluge za izmenu nadimka na mestu imena duguje grešci na kraju televizijske serije "Dovoljno je ćutati" iz 1965. godine kada mu je u kajronu za uloge umesto imena stavljen nadimak koji će obeležiti njegovu karijeru. Prvu značajniju glavnu ulogu ostvario je ulogom u filmu "Kad budem mrtav i beo" (1967) Živojina Pavlovića. Glavne i veće sporedne uloge ostvario je u više od trideset filmova.

Foto: E-stock

Autor: N. Vujčić

#Dragan Nikolić

#Smrt

#glumac

'