AKTUELNO

Stanislava Pešić, poznata po ulozi Olge Petrović u kultnoj seriji "Pozorište u kući", uspela je da položi prijemni na Akademiji tek iz trećeg puta. Nakon toga, usledili su brojni angažmani u serijama i filmovima nekadašnje Jugoslavije.

Pešić je bila omiljena među mlađom generacijom, radeći kao voditeljka programa za decu na Televiziji Beograd. Međutim, 1992. godine obolela je od raka.

Uprkos teškoj bolesti, Pešić je hrabro odigrala svoju poslednju ulogu u drami "Dugo putovanje u noć". Pred smrt, napisala je knjigu "Devetnaest društvenih igara", u kojoj je opisala svoj život i borbu sa bolešću.

U knjizi, Stanislava je priznala da se nikada nije osećala lepom.

Foto: Printscreen YouTube

- Sve karte u životu je pogrešno odigrala i bila je ubeđena da je ružna onda kada je bila najlepša. Ostavila je poruku za sve one koji će knjigu tek da pročitaju, navodeći da joj nesigurnosti nikada nisu pomogle, i da je trebalo više da veruje u sebe.

Pešić je preminula 1997. godine, ostavivši iza sebe dvoje dece - Peru i Ivana. Njen sin Ivan bio je u petogodišnjem braku sa glumicom Vanjom Ejdus sa kojom ima ćerku.

Autor: Milica Krasić