AKTUELNO

Poznata hrvatska pevačica Alka Vuica bila je gost jutarnjeg programa TV Pink kod Jovane Jeremić i tom prilikom govorila je o svom životu, porodici, prevarama, ali i uspehu srpske pevačice Aleksandre Prijović u Hrvatskoj.

Alka je na početku razgovora istakla zbog čega ne veruje u mušku vernost, ali i zbog čega je smatraju fatalnom.

- Stalno drugi govore za mene da sam fatalna. Stalno razmišljam da su fatalne žene zbog kojih se neko ubio. Muškarci imaju u prirodi nagon da idu dalje, da oplođuju, da osvajaju, za razliku od žena koje traže nekog da stvaraju dom. Ne verujem u verne muškarce - rekla je Alka i progovorila o sinu Arijanu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Moj sin sarađuje dosta s umetnicima u Srbiji. Jedna svetska karijera je tek pred njim. On je unuk Vladimira Veličkovića, jednog od najvećih slikara u bivšoj Jugoslaviji. Arijan je studirao u Londonu i muzika mu je nešto najdraže, iako je završavao i vajarstvo i u tome je jako vešt - ističe pevačica, a onda je progovorila o svojim ljubavnim iskustvima.

- Neke stvari je teško izbeći. Biti ljuabvnica je nešto što treba izbegavati u životu. To je ponižavajuć odnos i ne treba pristajati na takve odnose. Svetu danas najviše nedostaje poštovanje. Izgubilo se poštovanje i samopoštovanje. Kada govorimo o seksualnosti, ja sam odrastala osamdesetih godina i bili smo vrlo otvoreni. Moja genracija je bila jako otvorena, nije bila tabu tema poljubiti se sa ženom ili preispitivati se. Ja smatram da su ljudi biseksualni po prirodi - otkrila je Alka i priznala zbog čega je imala probleme okom školovanja.

Foto: TV Pink Printscreen

- U školi sam bila odlikašica. Sa profesorima sam uvek imala probleme, jer sam se previše isticala i uvek sam imala šta da kažem - otkriva Vuica, a onda se prisetila kako je u detinjstvu dovela autostopera kući rekavši majci da je to Isus Hrist.

- Imala sam 4, 5 godina i bio je tu neki autostoper američki, ja sam ga dovela kući i reka mami: ''Mama, evo ga Isus Hrist''. Imao je dugu kosu. Posle je prespavao kod nas i dugo posle nam se javljao i slao razglednice - otkrila je Alka, aonda progovorila o uspehu Aleksandre Prijović u Hrvatskoj.

- Ja ne znam da li bi neko u Beogradu napunio pet Arena kao što je Prijovićka u Zagrebu. Da Oliver Dragojević ustane iz groba ne znam da li bi napunio pet Arena u Zagrebu. Stvarno svaka čast. Znam da se u Hrvatskoj sluša srpska muzika, i te kako među mlađom populacijom. Pesme koje žele slušati, ne možete da zabranite - poručila je pevačica.

Foto: E-STOCK/NATAŠA RAJAKOVIĆ; PIXABAY.COM; UNIVERZUM HD MEDIA

Prija - srpska zvezda s najvećim brojem koncerata u Hrvatskoj u poslednje vreme

Dug je spisak muzički izvođača iz Srbije kojima su proteklih meseci i godina otkazivani i zabranjivani koncerti u Hrvatskoj. I svaki put bi to bilo urađeno po sličnom receptu; oglase se nekakvi tamošnji branitelji ili se pokrene onlajn peticija, a lokalne vlasti brže-bolje usvoje takve predloge, pravdajući se time da poštuju volju sugrađana. Bilo je i slučajeva kad su političari lično zabranjivali koncerte naših pevača.

Poslednji slučaj je koncert Aleksandre Prijović u Zadru. Prema pisanju portala Indeks, navodno je pevačicin menadžment imao nameru da zakaže nastup u tamošnjoj dvorani SC Višnjik, ali je gradonačelnik odmah zabranio održavanje tog događaja. Sutradan se oglasio prvi čovek Zadra Branko Dukić i demantovao to, rekavši da se protivi bilo kakvoj vrsti zabrana, iako on ne sluša takvu vrstu muzike. Iako je navodno bila zabranjena u ovom gradu, Aleksandra Prijović se ipak pojavila na koncertu i napravila spektakl za pamćenje.

Autor: Milica Krasić