AKTUELNO

Pevačica Tanja Savić upriličila je slavlje povodom promocije novog albuma, kojim je obeležila punih 20 godina svoje muzičke karijere.Ona je tom prilikom prokomentarisala navode vezane za svoj novi spot za pesmu "Otac suzama mojim".

Naime, u spotu je jedna igračica obučena kao monahinja, što je šokiralo mnogobrojno sveštenstvo i monaštvo, ali i vernike Srpske pravoslavne crkve. Posebno su neprijatno iznenađeni da se na ovaj korak odlučila pevačica, koja se u javnosti predstavlja kao hrišćanka i vernik.

- Jasno mi je i ne treba da očekuju ništa loše od mene jer sam ja hrišćanka i poštujem našu crkvu. Poenta je da se na vizualni način razume pesma. Ti ljudi nisu razumeli poentu spota i stil pesme. Ja ne hulim na Boga u pesmi i spotu. Pesma peva o muškarcu koji je toliki prevarant da bi čak i ženu koja je monahinja zaveo i prodao. Malo je eksplicitno ta devojka obučena, ali je to reditelj tako zahtevao. Ona nema donji veš koji je diskutabilan i sasvim prati granicu pristojnosti, oni halteri su okej, obukla je šorc - rekla je Tanja.

Foto: Pink.rs/N. Panić

Podsetimo, snimak lažne pohotne monahinje koja se uvija kao striptizeta tokom cele pesme sve je zgrozio, pa su mnogi spot za ovu pesmu i prijavili na Jutjubu, zbog čega se očekuje da bude skinut sa ove muzičke platforme.Ovim povodom kontaktirali smo sa ocem Jovanom iz manastira Svetih apostola Petra i Pavla, kako bismo čuli stav naše crkve po ovom pitanju.

Foto: Pink.rs, Pixabay.com, Printscreen YouTube

- Ovo sad što ste mi poslali i što sam ja upravo pogledao je skandal. Monahinje su naše sestre u Hristu koje su svoj život posvetile Bogu i stalno su u postu i molitvi. Ova pevaljka ih skrnavi u javnosti i to je veliki greh. Njoj hitno treba pokajanje. Ta Tanja se, koliko sam uspeo da primetim, u javnosti predstavlja kao vernica koja ide po manastirima, a radi ovakve stvari. To rade lažni vernici. Sramota! Uzalud ide u Tumane, ako je ovo nešto što je njoj u srcu. Naše sestre monahinje su se mnogo potresle zbog ovog snimka, ali i mnogi vernici. Pozivam sve da masovno prijavimo ovo kako bi što pre bilo obrisano sa Jutjuba, da se više ne sablažnjava narod. Apelujem na nju: sestro Tanja, vrati se na pravi put i sama obriši ovu sramotu - poručio je šokirani monah.

Da je pogrešila svesna je i sama Tanja koja je medijima samo dan ranije ispričala da zna da su se pojedine časne sestre (monahinje) uvredile zbog scena iz njenog novog spota.

Foto: Printscreen YouTube

- Čitam komentare, neko sam ko želi da isprati želje svoje publike i poštujem njihovo mišljenje. Objektivna sam, ne gledam samo iz svog ugla. Desili su se negativni komentari za pesmu "Časne sestre" ("Otac suzama mojim"). Reditelj je imao jednu želju da devojka koja je glumila časnu sestru bude slobodnije obučena i prave časne sestre su se uvredile. Jako mi je žao, mislim da će nam skinuti pesmu zbog toga. Ja poštujem naše monahe, svetinje, našu crkvu - rekla je Tanja.

Autor: Pink.rs