AKTUELNO

Šejla Zonić, mlada i talentovana pevačica, zauzela je posebno mesto na muzičkoj sceni ovogodišnjeg takmičenja "Zvezde Granda".

Ne samo da je osvojila srca žirija i publike svojom izvanrednom vokalnom sposobnošću i scenskim nastupom, već je poznata i po tome što je najobrazovanija kandidatkinja koja se ikada takmičila u ovom popularnom muzičkom šou koji postoji preko dvadeset godina.

Magistar muzike, kako glasi njeno zvanje, sutra uveče će nastupiti u finalu pod rednim brojem 8, a njena mentorka je muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Šejla je rođena u Nemačkoj, ali se brzo preselila u Sanski Most gde je provela čitavo detinjstvo, ali je njena ljubav prema muzici bila evidentna još od malena. Pohađala je muzičku školu gde je savladala osnove muzičke teorije i pevanja. Njena posvećenost obrazovanju nije se zaustavila na tome. Nakon završene srednje muzičke škole, Šejla je upisala Muzičku Akademiju u Sarajevu gde je nastavila da usavršava svoje znanje. Diplomirala je s najvišim ocenama, a njeni profesori često su je hvalili kao jednu od najperspektivnijih mladih muzičkih umetnika svoje generacije.

Tokom svog učešća u "Zvezdama Granda", Šejla je imala priliku da pokaže sve što je naučila tokom godina obrazovanja i rada na sebi. Od pevanja popa, preko zabavne muzike, do narodnjaka. Njeni nastupi su bili tehnički savršeni, emocionalno bogati i izuzetno profesionalni. Žiri je bio impresioniran njenom sposobnošću da prenese emocije kroz pesmu, dok je publika uživala u svakom njenom izvođenju.

Foto: Instagram.com/shey.lamusic

Šejla je takođe poznata po svojoj skromnosti i prizemnosti. Iako je stekla veliku popularnost zahvaljujući takmičenju, ostala je verna sebi i svojim vrednostima. Uvek ističe važnost obrazovanja i neprestane posvećenosti radu, bez obzira na uspeh koji je postigla.

Njena posvećenost muzici i obrazovanju čini je uzorom mnogim mladim ljudima koji sanjaju o karijeri u muzici. Šejla često govori o važnosti školovanja i kontinuiranog usavršavanja, naglašavajući da je uspeh rezultat predanog rada i upornosti.

Osim što je talentovana pevačica, Šejla je i strastvena u svom humanitarnom radu. Aktivno učestvuje u različitim dobrotvornim akcijama i često nastupa na humanitarnim koncertima. Njena želja da pomogne drugima i doprinese zajednici dodatno je ističe kao izuzetnu osobu. Kako ističe, najveća podrška joj je suprug Armin.

Foto: Printscreen YouTube/Zvezde Granda

- Dok sam se obrazovala stavila sam mnogo toga po strani, pauzirala i žrtvovala… Između ostalog to je razlog zbog kojeg sam se sa svojih 29 godina prijavila na takmičenje za "Zvezde Granda". Nakon diplomskog obilazila sam svet sa svojim tadašnjim bendom pevajući sevdah, a nakon što sam magistrirala na Muzičkoj akademiji shvatila sam da želim biti dostupna široj publici sa raznim žanrovima muzike, što mi, Bogu hvala, moj talenat i obrazovanje omogućuje - izjavila je Šejla jednom prilikom.

Šejlina priča o uspehu, kombinovana s njenom izvanrednom muzikom i obrazovanjem, inspiracija je mnogima. Ona pokazuje da je moguće postići velike stvari uz pravi balans talenta, obrazovanja i posvećenosti. Sa svetlom budućnošću pred sobom, nema sumnje da će Šejla Zonić nastaviti da oduševljava publiku i doprinosi muzičkoj sceni na najvišem nivou.

Autor: pink.rs