AKTUELNO

Reditelj je u braku 25 godina, a sa Majom ima dvoje dece.

Svi znate slavnog reditelja Emira Kusturicu, ali malo ko zna kako izgleda njegova supruga Maja, filmska producentkinja, sa kojim je preko 25 godina u braku.

Maja je Emiru velika podrška i vetar u leđa. S njim ima dvoje dece, Dunju i Stribora.

Iako je sve bilo za potrebe snimanja, verujemo da Maji nije bilo nimalo svejedno dok je svog supruga gledala u zagrljaju najlepše žene na svetu - Monike Beluči.

Emir Kusturica i njegova supruga Maja, prošle godine odlikovani su medaljom pokrovitelja supružničke ljubavi i porodične sreće "Sveti Petar i Fevronija".

Medalju i plaketu su im prošle godine uručili predstavnici ruskog doma iz Beograda.

''Sveti Petar i Fevronija“ obeležava se 25. juna po starom, odnosno 8. jula prema novom kalendaru i predstavlja dan porodice, ljubavi i vernosti u Rusiji.

Nastao je na inicijativu stanovnika starog ruskog grada Muroma 2008. godine, a podržala ga je Svetlana Medvedeva, supruga tadašnjeg predsednika Rusije.

Simbol ovog praznika je cvet kamilice, a najvažniji događaj je uručivanje Medalja supružnicima, koji su u braku najmanje 25 godina.

Maja je centralna emocija naše familije, ona je zapravo vezivno tkivo. Njena bezgranična emocionalnost i nesvakidašnja inteligencija od davnih sedamdesetih pa do danas stub je naše porodice. Moja supruga završila je književnost, ali kada sam se vratio iz Francuske na najbolji način se pokazala kao producent i zahvaljujući svojoj umešnosti učinila ono što je u filmu najteže - da sačuva novac i usmeri ga na platno. Upravo tako mi je pomogla da završim poslednja tri filma - rekao je ranije za "Stori" Kusturica.

Ovako izgleda Maja:

Autor: M. K.

#Emir Kusturica

#reditelj

'