AKTUELNO

Pažljivo je birala ime koje će ponosno nositi njena naslednica.

Pop pevačica Nataša Bekvalac broji dane do trenutka kada će se po drugi put ostvariti u ulozi majke i svom trećem po redu suprugu Luki Lazukiću roditi ćerkicu, za koju su odabrali lepo i jednako neobično ime za naše podneblje.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Nataša i Luka odlučili su da svojoj naslednici dodele ime Katja, kakvo nema baš niko sa naše javne scene. Međutim, nije to bio razlog zbog kojeg su se odlučili baš za to ime, već to što ima značenje koje im je, po svemu sudeći, bilo presudno.

Lepa trudnica je, inače, pre odlaska u porodilište organizovala druženje za svoje najbliže prijatelje i članove porodice, takozvani "bejbi šauer" sa kojeg je podelila nekoliko fotografija i pokazala da blista u podmakloj trudnoći.

Ime Katja jeste varijanta imena Katarina, a izvorno dolazi od grčkog imena Haikaterine. Prema jednom tumačenju, izvedeno je od grčke reči "hekateros", što bi se moglo prevesti kao "svaki od oboje", a nema sumnje da bi i Nataša i Luka voleli da njihova ćerkica od oboje nasledi ono najbolje. Prema drugoj teoriji, ime Katja vodi poreklo iz grčkog "katharos", u značenju - čistoća, čistoća emocije, što je, saglasni su Natašini poznanici, u potpunosti u skladu sa njom samom i onim kakvom se predstavlja u javnosti, budući da je nebrojano puta isticala da su joj na prvom mestu uvek bile emocije. Takođe, Katja, osim čista, znači i mudra.

Pink.rs

#Luka Lazukić

#Nataša Bekvalac

'