AKTUELNO

Opa!

Predstavnik Hrvatske na Pesmi Evrovizije Marko Purišić, alijas Bebi Lazanja, nastupiće 10. jula na Egzitu, saopštili su organizatori. On će biti "prvi izvođač iz regiona koji će biti hedlajner".

- Nakon što je osvojio ubedljivo najviše glasova evrovizijskih fanova i napustio veliku scenu kao pobednik ljudi, 10. jula stiže na Petrovaradinsku tvrđavu kako bi svojim drčnim gitarskim zvukom i prepoznatljivim plesnim pokretima otvorio 24. izdanje festivala - navodi se u zvaničnom saopštenju.

Foto: Tanjug AP/Martin Meissner

Marko je juče izjavio da više neće učestvovati na nacionalnom takmičenju Dora, na kojem se bira predstavnik Hrvatske za najveći muzički festival popularne muzike.

- Ne bih, hvala. Možda budem kao autor, ali ovako sam ispunio svoje što sam mogao i zasad sam u redu - rekao je gostujući na RTL.

Festival Egzit, s temom "Exit Starseeds" i pod sloganom "Probudimo naše supermoći zajedno", održava se od 10. do 14. jula u Novom Sadu, a nastupiće Tom Morelo, Blek ajd piz, Guči Mejn, Karl Koks, Alok, Oliver Tri i mnogi drugi.

Foto: Printscreen YouTube/ Eurovision Song Contest

Bebi Lazanja je s pesmom "Rim tim tagi dim" osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije u švedskom gradu Malmeu, iza Švajcarca Nema s pobedničkom "The Code". Mladi umetnik iz Istre osvojio je najviše glasova publike, ali je pobedu Švajcarskoj doneo broj poena koje je dobila od nacionalnih žirija zemalja učesnica.

Autor: pink.rs