AKTUELNO

Danas hrišćani širom sveta obeležavaju najtužniji dan u godini - Dan Hristovog stradanja, a kako običaji nalažu, crkvena zvona danas ne zvone, danas veći deo hrišćana farba jaja, dok je post obavezan.

Te je tako, ekipa portala Pink.rs porazgovarala sa slavnom pevačicom Jasnom Milenković Jami, koja zajedno sa svojom prelepom ćerkom, Leom, ovaj dan provodi zajedno, te je za naš portal otkrila koje tehnike ona i njena ćerka koriste u farbanju jaja, kao i šta će se naći na uskršnjoj trpezi u nedelju.

Foto: Pink.rs

- S obzirom da je Veliki petak za nas pravoslavne hrišćane najtužniji dan u godini, nekako sam navikla da ga zbog toga sa svojom porodicom provodim kod kuće. Ono što je lepo i što daje radost to je taj naš običaj farbanja jaja, gde zajedno sa mojom Leom svake godine isprobavamo nove tehnike - rekla je Jami, a potom je otkrila i kakvu trpezu priprema:

Za večeras će biti posna trpeza, ali za Uskrs će biti svega i svačega. Pa smo skoncentrisane više i za tu nedelju, kada je onda naše nadmetanje u kuckanju jajima. Koja pobeđuje?! Izjednačene smo što se tiče snaga, ali je bitno da je porodica na okupu da smo svi zajedno i jedva čekamo nedelju - istakla je slavna pevačica za Pink.rs

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: D.T.