Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković svoju ishranu prilagodio je sebi.
Novak Đoković je odavno iz ishrane izbacio glutenske proizvode, pa postoje posebni recepti po kojima se sprema njegova hrana.
Osim toga, jedan od najboljih tenisera svih vremena ima i svog pekara.
Kada kažemo „pekar“, kroz nozdrve nam istog časa prođe miris toplog peciva, posebno onog svežeg koji se razliva ulicama dok grad još spava.
No, Zoran Radlovački, majstor svog zanata, specijalista je za bezglutenske đakonije.
Kada su Novak i njegova porodica u Srbiji, specijalno za njih sprema hleb bez glutena i razne grickalice koje odgovaraju njihovom načinu ishrane.
Zoranova karijera traje skoro dve i po decenije, a zahvaljujući kreativnosti i veštim rukama radio je u elitnim mestima.
Poziv da postane glavni pekar Noletovog restorana nije mogao da odbije. Osmislio je, pomenimo i taj važan podatak, hleb od itebejskih šljiva, koji je postao pravi hit.
Jednom prilikom Radlovački je otkrio recept za hleb bez glutena, specijalitet koji Đoković najčešće poručuje od njega. Lak je za pripremu, a zdrav.
Sastojci:
Bezglutensko brašno: 200 gr.
Kalijumova so 4 gr.
Suncokretovo ulje jedna kašika
Kvasac 15 gr.
Voda 180 ml
Šećer
Autor: pink.rs