AKTUELNO

Poslednje zbogom!

Slađana Milošević, koja je osamdesetih godina važila za jednu od najpopularnijih pevačica, umrla je 26. marta u 69. godini nakon teške bolesti. Ona je preminula u bolnici gde je provela poslednje dane, a njeni najmiliji danas je ispraćaju na večni počinak na groblju Lešće.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

Inače, na groblju su se među prvima pojavili, bivši pevač grupe "Generacija 5" Goran Milošević, pevač Dado Topić, Peđa D Boj, Dragi i Žika Jelić, Momčilo Bajagić Bajaga...

Foto: Pink.rs

Tužna povorka došla je do Slađaninog grobnog mesta, gde je sveštenik čitao poslednju molitvu za pokoj duše, a za to vreme odjekivali su jecaji na groblju, dok Dado nije mogao da sakrije bol i suze.

Foto: Pink.rs

U nastavku pogledajte kako je sve izgledalo:

Video: Pink.rs

Podsetimo, godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog dugmeta. Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister". Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Autor: Pink.rs