AKTUELNO

Svojim voljenima ostaće zauvek u srcima!

Slađana Milošević iznenada je preminula pre nekoliko dana, a danas će biti sahranjena u 15 časova, na groblju Lešće u Beogradu. Slađanina smrt potresla je ceo region, a rok diva preminula je u zemunskoj bolnici 26. marta, gde je provela poslednjih 10 dana.

Porodica i prijatelji su došli da se poslednji put pozdrave sa rok zvezdom, a među prvima na sahranu je stigao njen dugogodišnji prijatelj i kolega Dado Topić.

Foto: Pink.rs

Dado je stajao pored njenih najbližih i čekao da počne opelo, dok se u pozadini čula njihova zajednička pesma "Princeza" koja je postala vremenom evergrin i hit za sva vremena.

Foto: Pink.rs

- Draga Slađo, bila si si prava prijateljica, vezali smo se jednom baladom koja će ostati u srcu svima, i svi će nas voleti zbog nje. Jednom si mi rekla da svoje mesto vidiš među zvezdama, u šalli naravno. Ti to i jesi, srećan sam što sam bio čovek kojeg si poznavala - izjavio je u kapeli Dado Topić.

Podsetimo, godine 1977, isplivala je na površinu jugoslovenske pop-rok scene, sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog dugmeta. Slađana je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Foto: Pink.rs

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Video: Pink.rs

Autor: Pink.rs