AKTUELNO

Slađana Milošević umrla je u 69. godini u bolnici, a njeni prijatelji, fanovi, rođaci i saradnici, opraštaju se od nje emotivnim porukama na društvenim mrežama.

Njena sestra, Mina Milošević oprostila se od nje na svom Fejsbuku, gde je objavila potresnu poruku preminuloj sestri uz zajedničku fotografiju.

- Moja velika sestra, najkreativnija i najinspirativnija osoba u mom životu, uvek i iznova, oduševljavala je čudesnim bravurama svog uma, raskošnim renesansnim talentom, jednom sasvim ozbiljnom lepotom... Glamurozno je umela da nosi pliš i prozirne tkanine crne, bele i srebrnastozlataste boje, krzna i nojevo perje... Da nesebično pomaže napuštenim macama i kucama... I, otišla je danas na neko novo fantastično putovanje... A mi, mi ćemo tu dragocenu zvezdu čuvati u srcu, do sledćeg susreta... - poručila je Miloševićeva.

Foto: TV Pink Printscreen

Inače, Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri". Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Foto: INSTAGRAM.COM/A.SLADJANAMILOSEVIC

Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

Autor: PINK.RS