AKTUELNO

Pokojni kompozitor i pevač, Sanja Ilić, radio je čuvenu pesmu "Princeza" koja ja 1984. godine trebalo da predstavlja tadašnju Jugoslaviju na pesmi Evrovizije.

Iako je numera koju su izvodili Slađana Milošević i Dado Topić bila favorit, ipak nije otišla na takmičenje. Kompozitor je 34 godine kasnije odlučio da otkrije šta se zapravo dogodilo, te je svojevremeno otkrio nepoznate detalje.

"Ja sam veoma upućen u celu priču. Pobednička pesma nije bila iz Podgorice, već iz Zagreba i to je kompozitor bio Đorđe Novković i ja sam tu pesmu godina dana ranije čuo i tada su i Zagreb i Podgorica Beogradu skidali poene.

Foto: E-Stock

Ona kaže da "Princeza" nije bila prva kojoj se to desilo.

"Isto se dogodilo i sa mojom pesmom "Baj Baj" koja je bila na takmičenju za pesmu Evrovizije u Opatiji. Bisera je pevala i dobila sve nagrade publike i za aranžman, ali jedan poseban žiri u kojem je tada bio neki Dejan Zagorac je odlučio da menja pesmu zašto što je imala strani naziv - kao da ne treba da ide Jugoslavija sa stranim nazivom u Evropu, baš onako grozno, komunistički.

Podsetimo, avangardna umetnica, Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini.Milošević je umrla u Zemunskoj bolnici, posle kraće bolesti, a datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

Foto: INSTAGRAM.COM/A.SLADJANAMILOSEVIC

Autor: Pink.rs