AKTUELNO

Pop rok pevačica, Aleksandra Slađana Milošević, umrla je danas, 26. marta 2024. godine, nakon teške bolesti.

Rok diva Slađana Milošević umrla je danas u 69. godini života. Rok diva umrla je danas u Zemunskoj bolnici, a život je provela živeći po svojim pravilima, bila je u centru medijske pažnje zbog svoje muzike, imidža, ali i burnog ljubavnog života.

Naime,poznato je da je Slađana Milošević imala romansu sa 19 godina mlađim muškarcem, a delove ljubavnih trenutaka delila je sa pratiocima na društvenim mrežama.Iako su njihova dopisivanja i komentari govorili jedno, pevačica njemu "Forever", a on njoj "And ever", u martu 2020. godine Slađana Milošević prijavila je tadašnjeg partnera I.S. policiji.

Pevačici su tada konstatovane lake telesne povrede.Slađana, je nakon ovog incidenta, u razgovoru za "Blic" navodila da neće odustati od borbe za istinu i pravdu, ali spremna je da, kada se svi procesi završe, događaj vremenom prepusti zaboravu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Hrišćanska je dužnost i ljudski je praštati. Daću mu priliku za izvinjenje. Istupiti iz pozicije džentlmenstva i koristiti nefer metodu, nije način rešavanja konflikta. Nasilje je nedopustivo, ali ljudskom biću uvek treba pružiti šansu da svoje grehe okaje. Pitanje je koliko takvih šansi treba dati. U zajedničkom je interesu da odnosi između žena i muškaraca budu bolji. Muškarac treba da popusti u zahtevu za dominacijom, a žena da rezultatima dostigne više dometa na mnogim poljima - pričala je Slađana Milošević.Da podsetimo, Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".

Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog Dugmeta.

Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

Autor: Pink.rs