AKTUELNO

Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je Fonetu njena prijateljica Biljana Petrović.

Mira Topić, supruga Dade Topića, s kojim je pokojna Slađana Milošević imala duet "Princeza", oglasila se za Kurir i rekla da su danima pokušavali da je dobiju i da su sumnjali da je preminula.

"Dado je čuo poslednji put kad je bio u Beogradu da je Slađani jako loše. Pisali smo joj i zvali smo je pre četiri dana jer je trebalo da peva sa Dadom u Zagrebu na jednom venčanju “Princezu", ali nam nije odgovorila. Tuga. Odlaze umetnici jedan po jedan", rekla je supruga Dade Topića.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetim, na jugoslovensku pop-rok scenu isplivala je 1977. godine sa pesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je nastupala pre Bijelog dugmeta.Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.Godine 1979, promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".

Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".Jedno vreme je bila broker na berzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: Pink.rs